Om oss

Bakom Minec Produktion står Mikael Fransson och Martin Siggesjö som drivit verksamheten i 20 år. Företaget har idag 26 anställda och en modern maskinpark med 13 MC maskiner. Det innebär att vi har kompetensen hos vår personal och kan leverera hög kvalitet tack vare vår maskinpark.

MINEC Produktion är sedan många år legoleverantör av mekaniska komponenter. Vi har lång erfarenhet av skärande bearbetning, fräsning, svarvning, svetsning samt gasskärning. Vi producerar allt från enstaka produkter till serieproduktion och prototyper åt kunder i Norden och Europa. Våra produkter används bland annat längs järnvägen, inom förpackningsindustrin och inom medicinska industrin. Vi åtar oss även att montera, prova och packa både delar och hela enheter.

Vi är en liten organisation. Det innebär att vi kan vara flexibla samt att beslutsvägarna mellan kund och produktion är korta. Just kommunikationen mellan oss och våra kunder är en viktig förutsättning för att vi ska kunna leverera en hållbar lösning.

Vår affärsidé är att med hög kompetens lösa våra kunders behov av tillverkning av mekaniska komponenter från prototyp till serier om tusentals enheter. MINEC Produktion är med från idé till slutprodukt, vilket ger kunden kostnadseffektiva lösningar. Vi är helt enkelt en legoleverantör att lita på.

Vår anläggning i Åtvidaberg är helt anpassad för verkstadsindustrin. Det är en ändamålsenlig anläggning på 2 000 kvm som huserar vårt kontor, lager och produktion. Vår maskinpark och produktion är avgörande och därför satsar vi kontinuerligt på nya maskiner, nya verktyg och nya tillverkningssätt.

Våra resurser består av moderna CNC-styrda och konventionella maskiner för skärande bearbetning. Vi arbetar dessutom med modern CAM-teknik.