Logga in
svdanlenfifrdeisnoptrues

Verksamhet

Gasskärning

GasskärningVår gasskärmaskin har kapaciteten att skära ut detaljer i plåttjocklek upp till 200 mm, med fyra skärhuvuden. Det innebär en effektiv lösning, framförallt i serier mellan 1 och 500 detaljer.

Gasskärningen är kopplad till ett modernt CAM-system, ett tidsbesparande system för kunden.

Gasskärning är den vanligaste skärningsmetoden för olegerade och låglegerade stål och kan användas på gods med tjocklekar mellan 0,5 och 2000 mm. Förutsättningar för gasskärning är att metallen brinner i oxygen, att metallens antändningstemperatur är lägre än dess smältpunkt och att slaggen har en lägre smältpunkt än metallen.

Utrustningen liknar den man använder vid gassvetsning, men med skillnaden att skärbrännaren kan tillföra extra oxygen (skäroxygen) för att oxidera järnet i godset. Skärbrännaren tillför utöver skäroxygenet en bränngas, som vanligtvis är acetylen eller propan (gasol) och som antänds med oxygen (värmeoxygen), för att värma upp metallstycket till antändningstemperatur (1150 grader Celsius för stål).

Montering, provning, packning

Montering och packningI ändamålsenliga lokaler och med kunnig och effektiv personal, så kan vi även åta oss att montera, prova och packa hela enheter samt delar. I överenskommelse med kunden kommer vi sedan överens om det mest kostnadseffektiva leverans-/transportsättet.

Maskinbearbetning

okuma lt2000exI Minec Produktion's moderna och kompletta maskinpark finns en 14-axlig Okuma LT2000EX svarv med en robotcell från Svia för att kunna köra obemannat och att möta upp våra kunders önskemål vad gäller kostnadseffektiva lösningar på detaljer till serietillverkning.

Vi har fem vertikala fleroperationsmaskiner med varierande storlek och två horisontella maskiner med pallettväxlare. Vi har fem svarvar med varierande spindelgenomgång, från Ø51 upp till Ø102, utrustade med stångmagasin och styrd c-axel. Vår svetsavdelning omfattar svetsning i MAG och TIG i de flesta förekommande material.

Minec Produktion har också en avdelning för manuell fräsning och svarvning. Där utförs arbetet med konventionella maskiner för enklare arbeten.

Fleroperationsmaskin, ("Flerop" i dagligt tal) är en avancerad verktygsmaskin med automatisk verktygsväxling som utför fräsnings-, borrnings- och gängningsoperationer. En fleroperationsmaskin styrs av ett CNC-system.

ISO Certifierade

Besökare

Idag 8

Igår 65

Denna vecka 132

Denna månad 1416

Alla 77349

Logga in